Nieuws

14
dec

Sterke deelname automotive tijdens Limburg Unlimited

Sterk in Automotive
Zuid-Limburg en de omliggende grensregio vormen een sterke Europese regio op het gebied van de automotive industry. In de Euregio zijn diverse kennisinstituten, ontwikkelingslaboratoria en productiebedrijven gevestigd.

Zuid-Limburg produceert al tientallen jaren personenauto’s voor diverse opdrachtgevers, tegenwoordig BMW. Chemische multinationals leveren materialen voor de automobielindustrie en vormen samen met MKB-bedrijven een sterk netwerk van toeleveranciers op het gebied van automotive components. Ook heeft Zuid-Limburg een R&D-campus gespecialiseerd in chemie en materialen en de op een na grootste aaneengesloten chemielocatie van Europa.

In Aachen bevindt zich de RWTH, de grootste technische universiteit van Europa met diverse onderzoeksinstituten. Daarnaast zijn er talloze gespecialiseerde bedrijven op het gebied van techniek, materialen en ICT.

Noord-Rijn Westfalen heeft e-mobility tot speerpunt verklaard en Aachen is volop betrokken bij deze ontwikkelingen. Er zijn grote researchinstituten op het gebied van e-mobility en autonome voertuigen en er worden –samen met de RWTH- elektrische voertuigen geproduceerd.

Kortom, sterk in automotive en alles in huis voor de auto van de toekomst.