Nieuws

22
dec

Health sterk vertegenwoordigt tijdens Limburg Unlimited

Ongeveer 50.000 Limburgers of 15,5 procent van de Limburgse werknemers is actief in de zorgsector. Het gaat om zelfstandigen zoals apothekers en dokters, maar ook om werknemers in ziekenhuizen, rusthuizen en thuiszorg.

Sterke deelnemers
Het aantal werknemers in de zorgeconomie neemt ook jaarlijks nog toe. Het aantal jobs in de zorgsector steeg op vijf jaar tijd met 22 procent in Limburg. De zorg en welzijn sector is een van de grootste werkgevers in Limburg. Limburg biedt een breed scala aan grote zorg instanties zoals:
-Meander
-Zuyderland
-Maastricht UMC+
-Sevagram
-DSM

Limburg representeert tevens een sterk cluster in biotechnologie, cardiovasculair onderzoek, moleculaire beeldvorming en biomaterialen. 300 bedrijven in deze sector zorgen gezamenlijk voor ongeveer 94, 400 banen. Binnen een radius van 10 km liggen er 3 universitaire ziekenhuizen (in Maastricht, Liège en Aachen). Dit is een enorm voordeel voor internationale klinische projecten en product distributie in de nabije Duitse afzetmarkt. Limburg is dé Europese distributie hotspot geworden voor apparaat fabrikanten zoals Medtronic, Boston Scientific, Abbott en Stryker.

Innovatie en naamsbekendheid
Voor Health instellingen in Limburg is het Limburg Unlimited evenement de ideale kans om je innovatie te tonen aan 10.000 Limburgse ondernemers/professional, naamsbekendheid te generen voor je bedrijf en jezelf positief in het zonnetje te zetten.

Werk & Leer programma
Het Limburg Unlimited evenement kent vijf belangrijke thema’s. Een van deze vijf thema’s is Werk & Leren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat carrière maken een grote rol speelt op het evenement, door de groei in diverse sectoren binnen Limburg. NBI International heeft samen met UWV, Manpower en Flexpoint een programma opgezet waarin werkgevers potentiële werknemers kunnen werven en waar werkzoekenden of latent zoekenden kennis kunnen maken met sectoren waar vraag is naar personeel. Een van de sectoren is health. Waardoor het voor zorg instellingen op het evenement een mooie kans is om jezelf te presenteren aan potentiële werknemers.

Al met al is Limburg Unlimited voor health instellingen binnen Limburg een ideaal evenement om jezelf te presenteren. Wilt u uw bedrijf ook promoten tijdens het Werk & Leer programma op Limburg Unlimited? Of wilt u meer informatie over het evenement in het algemeen? Neem dan contact op met de organisatie of vul het deelname informatie formulier in. https://www.limburg-unlimited.com/contact/