Nieuws

15
feb

Seminar Fontys Crossing Borders – In samenwerking met Business Club Maas Rhein en de Commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo

Donderdag 9 mei: 13.00 – 15.30 uur

Moderator:

Han Boots – Kamer van Koophandel

Han Boots van de Kamer van Koophandel zal deze workshop modereren. Han is al vele jaren actief in het grensoverschrijdend ondernemen als Ondernemersadviseur Buitenland van de KVK. Zijn focuslanden zijn Duitsland, België, Turkije, Indonesië en de USA. Hij is o.a. de Nederlandse projectcoördinator van de Duits-Nederlandse Handelsdag welke dit jaar op woensdag 13 november 2019 voor de 10e keer in het Borussiapark in Mönchengladbach zal plaatsvinden. Ook organiseert hij jaarlijks diverse workshops over het internationaal zakendoen door heel Nederland.

Sprekers:

1. Vincent Pijnenburg – VZ BCMR + Coördinator Fontys Instituut voor Grensoverschrijdend Zakendoen – “Laat uw bedrijf grensoverschrijdend groeien”

>In de keynote neemt Vincent Pijnenburg u mee in de grensoverschrijdende kansen die er liggen voor het bedrijfsleven in de grensregio.Uit onderzoek blijkt dat een bedrijf dat grensoverschrijdend zaken doet, gemiddeld succesvoller is dan een bedrijf zonder grensoverschrijdende relaties. Dat biedt perspectief! Toch is voor veel ondernemers in Limburg de andere zijde van de landsgrens nog een blinde vlek. Om het bedrijfsleven te ondersteunen in het grensoverschrijdend zakendoen, is een instrument ontwikkeld door Ondernemend Venlo en Fontys Crossing Borders. Bedrijven worden onderworpen aan een meting, krijgen aan de hand daarvan een Duitsland-strategie en worden vervolgens ondersteund in het omzetten van de strategie in concrete grensoverschrijdende acties. Neem deel aan het seminar en ervaar wat de grensoverschrijdende groeimogelijkheden zijn voor uw bedrijf.Vincent Pijnenburg houdt zich dagelijks bezig met de Nederlands-Duitse landsgrens.  Vanuit verschillende functies stimuleert hij het bedrijfsleven om grensoverschrijdend actief te worden. Dit doet hij als voorzitter van de grensoverschrijdende Business Club Maas Rhein, als onderzoekscoördinator van het toegepast onderzoeksinstituut voor grensoverschrijdend zakendoen van Fontys Venlo en als voorzitter van de Commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo. In april 2019 zal hij bovendien zijn proefschrift verdedigen over de samenwerking in het Nederland-Duitse grensland.

2. Joost Dijkstra – “Zorg dat je klaar bent voor een succesvol buitenlands zakenavontuur”

In de workshop neemt Joost Dijkstra u mee in zijn eigen ervaringswereld als manager / ondernemer in het internationale bedrijfsleven van middelgrote ondernemingen. Wat is nu eigenlijk de essentie van zakendoen en hoe valt dat uiteen in managebare onderdelen. Wel goed om dat voor elkaar te hebben zodat ook een buitenlands avontuur succesvol wordt. Er zit een duidelijke lijn in de manier waarop de workshop aan u wordt gepresenteerd en eigenlijk best spannend, want het zijn echte ervaringen, teruggebracht naar begrijpelijke situaties en oplossingen waar u direct iets mee kunt. Door een ondernemer en voor ondernemers. Joost Dijkstra heeft gewerkt voor Nederlandse (familiebedrijf), Zwitserse, Noorse en Amerikaanse bedrijven en was o.a. actief in Scandinavië, West Europa, Noord Amerika, Noord Afrika en Azië.

Klik hier om u gratis te registreren voor de beurs en het seminar. Voor ieder seminar zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Registreer u snel en ben zeker van een plaats voor dit interessante seminar.