Brightlands

WAT?

Brightlands is een community van bijna 20.000 ambitieuze ondernemers, onderzoekers en studenten. Samen werken ze aan open innovatie. Dat wil zeggen dat zij hun kennis en ervaringen met elkaar delen. Ze richten zich op wereldwijde uitdagingen op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, voeding en digitalisering.

WAAR?

Ondernemers, onderzoekers en studenten verbonden aan multinationals, mkb bedrijven en kennisinstellingen werken vanuit vier Brightlands-campussen in Limburg. Elke campus heeft zijn eigen expertise:

  • Brightlands Campus Greenport Venlo: Voedsel en gezonde voeding
  • Brightlands Chemelot Campus: Slimme materialen en duurzame chemische productieprocessen
  • Brightlands Smart Services Campus: Data science en smart services
  • Brightlands Maastricht Health Campus: Regeneratieve – en precisiegeneeskunde, innovatieve diagnostiek

De campussen zetten bovendien in op de cross-overs tussen gezondheid, chemie, materialen en voeding. Daarbij maken zij ook gebruik van data science, artificial intelligence en blockchain technologie. Kortom, een plek waar innovatie op meerdere niveaus samenkomt.

HOE?     

Ondernemerschap x wetenschap = innovatie. De campussen bieden hiervoor dan ook alle mogelijke topfaciliteiten waar ondernemers, onderzoekers en studenten samen gebruik van maken. Dat maakt Brightlands tot een ambitieuze en levendige community met state of the art omgevingen voor startups en nieuw talent, met perspectief op uitdagende jobs.

WIE?

Bij Brightlands werken ondernemers, kennisinstellingen en de overheid intensief samen. Provincie Limburg, Maastricht University, Maastricht Universitair Medisch Centrum +, Zuyd Hogeschool en Fontys Hogeschool zijn samen met toonaangevende bedrijven als DSM en APG de initiatiefnemers. Inmiddels zijn vele andere bedrijven, kennisinstituten en overheden uit de regio en over de grens nauw betrokken bij Brightlands.

BRIGHTLANDS MAP_CAMPUSSEN

Kijk voor meer informatie op:
www.brightlands.com