MKB Limburg

Kamer van Koophandel

Internationaal ondernemen is (naast het starten van een bedrijf, innoveren en financieren) één van de vier belangrijke thema’s waarop de KvK ondernemers verder helpt.

Vraagbeantwoording

Vanuit onze onafhankelijke rol geven wij voorlichting en advies op het gebied van exporteren en importen. Jaarlijks krijgen wij hierover 15.000 vragen via o.a telefoon, e-mail en whatsapp. Een groot deel van de vragen beantwoorden onze 50 specialisten zelf. Voor overige vragen hebben wij een groot netwerk van publieke en private organisaties in binnen- en buitenland.

Online informatie en inspiratie

Online vindt de klant filmpjes, artikelen en handige tools voor inspiratie en informatie.

Bijeenkomsten

Voor de belangrijkste landen en continenten organiseren wij bijeenkomsten onder de naam “Road2”. Hier vindt de klant een one-stop-shop met informatie over het land en wisselt hij ideeën uit met andere aanwezige ondernemers en experts.

Contacten vinden

Het vinden van de juiste contacten in het buitenland is één van de belangrijkste ondernemersbehoeften. Hiervoor organiseren wij handelsdagen met ondernemers uit Duitsland en Vlaanderen en zijn wij uitvoerder van het Enterprise Europe Network, een EU-project dat ondernemers verbindt in 80 landen wereldwijd.  

Exportdocumenten

Tenslotte verstrekt de KvK exportdocumenten: de officiële papieren die nodig zijn bij zakendoen over de grens.