Presentatie nieuwe economieën

08 mei 2019
14:00 - 16:00

Presentatie nieuwe economieën

MAP’s: een nieuwe economie voor Limburgse tuinders

Sprekers:

1. Dr. Alie de Boer – Food Claims Centre Venlo, Maastricht University – De kracht van voeding? Over inhoudsstoffen en gezondheid

Er zijn steeds meer mensen bewust bezig met hun eten: wat staat er op het menu, wat zit daar dan in en waarom is het goed voor mij? Sinds 2006 moeten alle beweringen over inhoudsstoffen en hun positieve effecten voldoen aan strenge Europese eisen. Deze beweringen, zogenaamde voedings- en gezondheidsclaims, kunnen gebruikt worden in de vermarkting van voedingsproducten. Door deze regels zijn alleen nog de wetenschappelijk bewezen claims toegestaan om consumenten meer te vertellen over de positieve effecten van die producten en stoffen. In deze presentatie zal ingegaan op de gezondheidseffecten van voeding, hoe een claim goedgekeurd wordt en op welke manier consumenten en de industrie gebruik kan maken van deze claims.

2. Niels Jacobs – Light for food – De mogelijkheden van Indoor Farming

L4f is een bedrijf die zich richt op het engineeren, bouwen en begeleiden van Indoor Teeltsystemen. Met het indoortelen komen er tal van nieuwe mogelijkheden voor de teelt van gewassen. Verschillende mogelijkheden worden besproken.

3. Boy Jacobs – Sitesta’s BV – Suschainability throughout the horticultural chain for creating new vegetable concepts

Sitesta’s wil graag een nieuwe manier van werken promoten om de tuinbouw (agri-food) keten duurzamer met elkaar te laten samenwerken.

4. Raymond Nolet – Mifood BV – Personalised Nutrition

Mifood wil preventief ( ipv curatief) de gezondheid van de mens bevorderen. Dit doet ze door mixen te maken van groente en fruit. Universiteit Maastricht verzorgt de wetenschappelijke onderbouwing van de preventieve werking van de verschillende mixen.

5. Jan Janssen – Brendaris BV – “Ziel terug brengen in organisatie’s die gestopt zijn met ontwikkelen en innoveren”

Als project manager van platforms zoals MushroomValley en Berry Promotions wordt op een integrale manier inhoud gegeven aan branding, educatie en innovatie van de paddenstoel en de zacht fruit sector. De Villa Flora, als het clubhuis van de Agrofood in de regio Noord Limburg, vormt het ideale netwerk om cross-overs te maken. Met Bright 5 is een unieke samenwerking ontstaan tussen de champignon, aardbei, blauwe bes, de roos en de asperge om innovatie inhoud te geven met de parels die deze regio zo kenmerken.

 


Powered by NBI International BV