Thema’s

Het randprogramma bestaat uit seminars, workshops en interactiesessies, met een perfecte aansluiting tussen vraag en aanbod. Met een richtlijn van 30 seminars, workshops en interactiesessies is er voor iedereen een programma wat meerwaarde biedt aan het evenement. Uiteraard heeft het seminar programma een kennis overdrachtelijk karakter en is dit programma ondersteunend voor de thema’s van het evenement:

Ondernemen
Ondernemingen met elkaar in contact brengen op basis van de behoeftes en doelstellingen die vaak per sector gedefinieerd kunnen worden in samenwerking met de stakeholders. Bedrijven, instellingen en organisaties die trots zijn op Limburg. Die het verschil maken en volop kansen zien en benutten. Organisaties die zich willen profileren aan Limburgse, nationale & internationale bedrijven en instellingen, professionals en potentiële werknemers. Natuurlijk worden deze ambities ondersteunt door een goed passend programma.

Internationalisering
In het huidige economische klimaat is internationaal ondernemen een essentieel onderdeel geworden. Competitie wereldwijd wordt steeds groter en heviger. Ook is er een verschuiving waarneembaar, waarbij een samenwerking tussen regio’s steeds belangrijker wordt. Over het thema internationalisering zullen ook verschillende seminars gegeven worden.

Innoveren
Tijdens het evenement is het thema innoveren een van de belangrijkste speerpunten. Hoe kunnen bedrijven innoveren, welke risico’s draagt dat met zich mee en wat zijn de opties? Dit soort vragen spelen veel bij ondernemers. Tijdens het Limburg Unlimited evenement zullen er seminars, workshops en interactiesessies georganiseerd worden om hierbij te helpen.

In het kader van innovatie presenteren onder andere Brightlands, LIOF en de Limburgse Werkgevers Vereniging zich op Limburg Unlimited. Gezamenlijk zorgen zij voor een sterk inhoudelijk programma en inspirerende ontmoetingen, gericht op kennis delen en verbindingen leggen. Rondom de thema’s Smart Services, Health, Food , Materials, Sociale Innovatie, Maakindustrie en Logistiek. Thema’s waar Brightlands, LIOF en de LWV op inzetten en die Limburg als sterk groeiende, innovatieve regio op de kaart zetten.

Voor deelnemers is het mogelijk zelf een bijdrage te leveren aan het randprogramma, wanneer dit van voldoende toegevoegde waarde is. In dit kader zal er ook een groot internationaal symposium op het gebied van FDI (Foreign Direct Investment) plaatsvinden.